گزارش مقالات دریافتی
آمار ثبت نام : 296 نفر
مقالات دریافتی : 220 مقاله
مقالات پذیرش شده : 190 مقاله
>> دانلود چکیده مقالات همایش
همایش نگار

همایش بین الملی گسترش زبان و ادبیات فارسی ، چشم انداز ، راهکارها و موانع


 گسترش زبان و ادبیات فارسی دارای اهمیت راهبردی است و این اهمیت را می توان از فرمایشات مقام معظم رهبری مد ظله العالی به وضوح دریافت. به اعتقاد معظم له «زبان‌ فارسي‌،زباني‌ فاخر، زيبا، رسا و پرظرفيت‌ است‌ و محمولة بسيار عظيمي‌ از گنجينه‌ معارف‌بشري‌ و ميراث‌ ذهنيات‌ و عقليات‌ بشري‌ را با خود به‌ همراه‌ دارد، بنابراين‌ فارسي‌زبانان‌ و علاقه‌مندان‌ و دوستداران‌ اين‌ زبان‌ در سراسر جهان‌ و صاحبان‌ذوق‌ و انديشه‌ بايد با جديت‌ كامل‌ و اهتمام‌ فراوان‌، تلاش‌ مضاعفي‌ را براي‌اعتلاي‌ زبان‌ فارسي‌ به‌ عمل‌ آورند [سخنرانی در دیدار اعضای مجمع بین المللی زبان فارسی 16/10/1374]. ایشان زبان فارسی را زبان دوم جهان اسلام و رسانة صدور پیام انقلاب اسلامی دانسته اند [سخنرانی در دیدار با اعضای شورای عالی ویرایش زبان فارسی در صدا و سیما-18/09/1370] و همـواره بر اهمیـت و اولویـت برنامه ریزی برای ارتقاء جایگاه زبان فارسی تأکید نموده اند. اهمیت زبان فارسی به درستی در نقشة جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته و به همین سبب ارتقای جایگاه زبان فارسی در بین زبان های بین المللییکی از 8 هدف کلان نظام علم و فناوری کشور در نظر گرفته شده است (سند نقشه جامع علمی کشور، ص 7، بند 6). شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی به عنوان یکی از مهمترین متولیان تحقق این هدف کلان، به فاصلة یک سال پس از هفتمین مجمع بین المللی استادان زبان و ادبیات فارسی اقدام به برگزاری نخستین همایش بین المللی گسترش زبان و ادبیات فارسی؛ چشم انداز، راهکارها و موانع نمود. فراخوان این همایش علمی با 12 محور تخصصی به شرح زیر، شهریور 1390 در درگاه اختصاصی همایش به آدرسwww.gostareshfarsi.ir قرار گرفت:
1.     ملاحظات طراحی برنامه درسی ملی برای ترویج زبان وادبیات فارسی
2.     نقد و بررسی فرایند سیاستگزاری و برنامه ریزی آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان
3.     نظریه های آموزش زبان دوم/ خارجی و جایگاه آنها در ارتقاء برنامه های فارسی آموزی
4.     رویکردهای طراحی برنامه درسی و اهمیت آنها در ارتقاء کیفی منابع آموزش زبان و ادبیات فارسی
5.     روش شناسی آموزش زبان فارسی به غیرایرانی ها (با تأکید بر شیوه های نوین آموزش زبان)
6.     راهبردهای آموزش زبان دوم/خارجی و نقش آنها در ارتقاء کیفی آموزش مهارت های زبان فارسی
7.     نظریه های ارزشیابی و آزمون سازی و کاربرد آنها در برنامه های فارسی آموزی
8.     راهکارهای ترویج فرهنگ و ادب پارسی از طریق آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان
9.     ارزیابی تحلیلی عملکرد و دستاوردهای مراکز آموزش زبان وادبیات فارسی به غیرایرانیان
10.    نقش دفاتر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در ترویج زبان و ادبیات فارسی
11.    ارزیابی برنامه های شورای گسترش در ترویج زبان و ادبیات فارسی
12.    طراحی و اجرای المپیاد ادبی و نقش آن در ترویج زبان و ادبیات فارسی

در فاصلة کمتر از 3 ماه بیش از 220 چکیده مقاله (از جمله 25 مقالة خارجی) به دبیرخانه همایش ارسال گردید که گواه روشنی بر استقبال محققان زبان و ادبیات فارسی از این همایش است. پس از بررسی و داوری چکیده ها، در مجموع حدود 190 چکیده پذیرفته شد که به عنوان سند آغازین همایش در کتاب پیش رو تقدیم علاقه مندان می گردد. در برنامه ریزی و اجـرای این همایش نقش اصـلی را دبیـرخانة شـورای گـسترش زبــان و ادبیات فارسـی، به ویـژه استـاد محـترم دکتر عباسـعلی وفایی، ایفـاء نمود. میزبانی دانـشگاه علامه طباطبایی با مساعدت و همراهی ریاست محترم آن جناب آقای دکتر شریعتی بر غنا و قوّت هرچه بیشتر این اجـلاس علمی افزود.
.:: آرشیو شده توسط همایش نگار ( نرم افزار مدیریت و داوری همایش )           .:: با همکاری CNF.IR ( سرویس آرشیو همایشها )   و   BAHAMAYESH.COM ( پایگاه اطلاع رسانی همایش های کشور )